Sušené ovocie
Autor: 
Náročnosť: ľahká
Príprava surovín: 
Tepelná príprava: 
Spolu: 
 
Ingrediencie
  • ovocie
Postup
  1. Na sušenie používam rám z doštičiek a sita, po prvom presušení ich podľa potreby možno preložiť na baliaci papier alebo papier na pečenie a nechať voľne sušiť napr. na skrini. V domácich podmienkach sa mi osvedčilo sušiť na ráme uloženom na radiátore.susene ovocie 2 recept
  2. Na sušenie používam ovocie, ktorého mám nadbytok, alebo už oň nie je záujem /prezreté banány, scvrkavájúce sa ovocie či jednoducho každé, ktoré by sme už nezjedli/. Očistím poškodené časti a krájam na nie príliš tenké plátky, pretože tie po vysušení budú veľmi tvrdé, suché a menej chutné. Najradšej suším jabĺčka, hrušky, banány. Na spestrenie som vyskúšala aj zvyšky ananásu nakrájaného na malé kocky, celé bobule čučoriedok. Nevhodné sa mi zdali maliny a černice.
  3. Po usušení /musia chrastiť/ uložím do krabíc či už plastových s vrchnákom, alebo od topánok. V domácich podmienkach skladujem najradšej na skrini v izbe, kde je suchý vzduch. Sušenému ovociu škodí chlad a vlhko.
  4. Sušené ovocie je dobré ako pochutina k TV či len tak na zahryznutie medzi jedlom, niektoré je vynikajúce pridať do čaju /hlavne jablká či kolieska citrónu/, iné aj do koláčov typu ovocný chlebíček.
Recipe by Kuchárske recepty at http://www.kucharskerecepty.eu/susene-ovocie/